Oct 18, 2010

Hari Ihtifal Tadika Amal. (Graduation)

Kuala Lumpur, Sun, 17 Oct - An ala-ala graduation day was held for children of Tadika Amal. It was held at Masjid Wilayah, KL. Alaa, tempat Datuk Siti Nurhaliza kahwin tu. (haihh, rosak format newspaper, kiki). The masjid was beautiful, MASYALLAH. And semua budak-budak tadika ni comel-comel belaka yee. Kenapa ye? Sebab mereka tiada dosa :)


The suasana was happening. Kadang-kadang I felt pity kepada tetamu-tetamu khas kerana time memberi ucapan, almost 70% hadirin tak memberi tumpuan, sebab dengan voices of kanak-kanak itu, semua memberi tumpuan pada budak-budak. Kesian Emcee and pemberi ucapan. :)


3 cawangan Tadika amal are involved on the evening session. The hall was full too. And all the persembahan was menarik. Ada yang sampai lupa skrip time baca sajak Bahasa Arab. Kelakar. :) Nak tahu? I was once one of the students of Tadika Amal on 1998. Imagine how berabad dah Tadika Amal telah berkembang. *Banggaaa :)


This event is also a penyampain sijil event for those who have finished their tadika days at Tadika Amal. Junior graduation day la katakan. Ahmad Fahim (my youngest brother) graduated juga! To adik : Cehh, dah graduate! Ahsanta adik. Tahun depan, masuk dah sekolah. Belajar rajin-rajin yee :) <3


Saya sendiri rasa seronok serta bangga melihat anak-anak kecil membuat persembahan yang berkonsepkan Islam. Kanak-kanak yang telah diajar konsep ISLAM sejak kecil. I like this. Golongan ini lah yang perlu kita pupuk dengan ajaran yang benar, bukan hanya sekadar dengan lagu-lagu dan hiburan yang tiada unsur-unsur islam. Tahniah Tadika Amal, I'm proud to be one of your student :)


Ni penting. They are all in burtuqal! My fav colour, hehe :)

Comel. Persembahan ini berlatarkan lagu Maher Zain - Palestine will be free


Adik saya dah 'graduate', saya bila lagi? Insyallah, 4 tahun lagi di UIA Gombak. :)

TAHNIAH ADIK, Ahmad Fahim Ahmad Shukri :)

The event ended lebih kurang after Asar. Saya pun ambil kesempatan la take few pictures ber'latar belakang'kan Masjid Wilayah. Anggun gituu :)


Cantik kan? Subhanallah. *Berangan nak nikah kat tempat ni satu hari nanti :p


It is beautiful, isn't it?

Betul kata orang, Masjid is the most peaceful place, it is full of tranquility. My advice, seek any Masjid if you feel serabut, trust me, you'll find peace from it. Hayya ilal Masjid :)

3 comments:

Anys Amyra said...

hayya ilal masjid ;)

weh,adik sedara aku pun pegi yg niii.dia buat persembahan bhsa arab tuu.pakcik makcik aku 1 keluarga dtg.

Aisyatun Nadhirah said...

oops, almaklumla, jahil dlm bhasa arab, mualimah. :D

ohh, mst pakcik makcik kau yg dduk slayang tu kan?

Anys Amyra said...

tak mengapa aisyatun. kita kan sama2 belajar ;)

ha'ah laa.haha.