Oct 11, 2010

Monday.

What a tiring day. It is the first day of every new week and a day which frightened most workers as they NEED to come back to work after having such a snooze-fest on the weekends. Fuhh. I started the day with yawning thousands of time. Can you imagine that you have to 'melangut' 2 hours with no work to do at the work place? Yeah, its B-O-R-I-N-G! And with no malays around, my mouth was completely shut. But, alhamdulillah, at 12, the number of customers increase rapidly( cehh, ayat data analysis), sampai tak menang tangan buat kerja..


Pejam celik, pejam celik, dah 6.30. Habis waktu kerja. Dengan berbekalkan RM1(dalam purse banyak lagi), aku gagahkan diri melangkah 1000 steps to the bus stop. Okay, now bus pulak takda. Aku bersimpuhkan diri (bluekk) menunggu bus and at last, the bus arrived at 7.15. Rasa nak je baling bus tu sebab dah tunggu lama, tapi iman mematahkan niatku. Dlm bus, duduk terbalik. ~Pening~. Lepas satu satu ujian dilemparkan padaku. Inilah namanya SABAR itu separuh daripada iman. Demi menambahkan iman, aku sabar jua. Sungguh kawan-kawan, sabar itu manis :)


Moral of the story, senyumlah pada setiap masalah. Kalau sabar itu dijadikan pegangan, not only we had the pahala, iman juga bertambah. Banyak kan faedahnya? So, renung-renungkan dan selamat beramal. :)

2 comments:

aNis aMirAh said...

hahahaha.aisyatun memang bermotivasi.

Aisyatun Nadhirah said...

bkn stakat brmotivasi, malah berdedikasi. hehe :)