Oct 26, 2010

Obor.

I got this from iluvislam.com, which they got from another blog too. Well, sharing is caring. :)


Buat dia yang kucintai secara diam
Rasa itu menyelinap halus 
Seluruh urat darahku terkesan 
Biak warna pelangi 
Indah 

Berombak dada melakar ilusi 
Gerakku menjadi segar 
Langkahku gagah, di atas kuntum-kuntum teratai 
Indah 

Wajah itu terus-terusan mengasak 
Pandangnya bundar tetap 
Bicaranya lembut mendamai atmaku 
Santunnya melirik rindu 
Indah 

Saat kusedar 
Kusyukuri anugerah-Nya 
Nikmat cinta 
Harusnya indah 

Dan buatmu yang kucintai dalam sunyi 
Indah itu obor, untukku miliki.

I know, even myself pun tak faham sgt, cuma I got attracted by the tajuk. :)

3 comments:

ANYS AMYRA said...

aku suka benda2 mcm ni.yg memang pecah kepala sikit nak paham.tp sikit2 aku rasa maksudnya kita kena rahsiakan rasa cinta yg wujud dlm diri.rasa cinta tak salah asalkan tahu bagaimana utk mengawal hati.dan paling penting ayat dlm novel Jaja&Din kesayangan hati aku tu (HAHAHA) paling tepat utk benda2 ni :) smga kita berpeluang menikmati kemanisan iman.sama2 kita jaga diri ok?

Aisyatun Nadhirah said...

amin. i dont know why I like your ayat so much. :)

ANYS AMYRA said...

pujian ke apa ni T__T.