Jan 28, 2011

Oh my. The room's kosong. Since most of them gone for BTN. Tak bagus la macam ni -.-'

Jan 27, 2011

MEdSI

I'm planning to take TESL in my degree years and I needed this thing called MEdSI


What about MEdSI? Here's some. :)


For those who apply for ISMP (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan)or other education programme offer by local universities, if you fulfil the programme's basic requirement, you will need to sit for a test called Ujian MEdSI.

You can start to check whether you are been selected to sit for the test on 13 April 2009 through MPM website. Mostly those who apply for education programme will need to go for this test unless you do not reach the basic requirement of the programme.

MEdSI test or Ujian MEdSI is kind of a psychology test. You'll need to answer 300 questions in 1 hour. Yup, you see it right, 300 questions, no typo. However, the 300 questions are basicaly a YES or NO question or AGREE or DISAGREE questions. You can answer them very fast and no need worry about having enough time to answer them or not. All the questions are in BM (Bahasa Malaysia).


Below are a few examples:

1) Saya sentiasa cari peluang untuk membina hubungan interpersonal dengan orang.
A. Setuju
B. Tidak Setuju

2) Sekolah adalah bertanggungjawab dengan sebarang tindakan guru.
A. Setuju
B. Tidak Setuju

3) Harapan saya ialah dapat belajar daripada orang yang berpengalaman.
A. Setuju
B. Tidak Setuju

4) Saya tidak akan rugi merendah diri demi meningkatkan ilmu pengetahuan.
A. Setuju
B. Tidak Setuju

5) Berbincang dengan rakan sejawat akan merugikan masa.
A. Setuju
B. Tidak Setuju


Answer:

1) A
2) B
3) A
4) A
5) B



I got this from the Google. It might be some errors here and there. So don't blame me, blame Google. :)


Moral of the story : Macam hard je MEdSI ni. Takut -.-


P/S:
1. UIA bukan sahaja memerlukan MEdSI, malah ada interviewnya tersendiri. Lagilah cuak.

So much to do, so little time.

I used the idiom, people. I'm using it! What an improvement. -.-

Since the Final Exam for my Semester 2 is just like, 2 weeks more to go, and we were dibebani with lots and lots and lots of assignments and quizzes which will strongly effected our CGPA. This is serious.

Now, I'm planning to start revising. (Cehh, guna planning. Bkn planning, needed ada lah!)


And this semester, I am taking BEN core courses which is hard and I hate it when people say "BEN students ni senang la, belajar language je). Memang, memang your head is sooo deserved to be smacked. All courses are the same! If it is that easy, It won't be offered as a course to be taken by students, tho.

And FYI, ever since high school, I've been dreaming of taking TESL in my degree year. BUT, there are lots lots lots of saingan here in UIAM. What to do, I really need to be working extra hard or else, I won't get the chance, kan?

Please pray for my best that I will get the chance to continue in TESL in IIUM Gombak. Amin.

P/S:
1. Mood exam, malas cakap banyak.

Jan 25, 2011


Please do get well soon, ayah. *Do pray for his best, Amin.

Jan 20, 2011

How to handle stress the easiest way

I often feel tired and so-overly-stress in this study life and you know how I handle it?
Jeng jeng jeng..................

Dengan muka busuk finding the ice cream, time ni pulak UIA takda air. Sungguh, ini ujian.

Jjangg~! Bagus bukan? This doesn't mean that I go hentam all the ice cream and beli banyak-banyak suka hati kau. Sabaq naa, habis duit hang. -.-

Cari kedai ice cream, ask for 2 scoop or suka hati nak berapa, then pay and then search for a place where you can duduk and feel the ice cream as deep as you can. Fullstop. *Warning! Makan ice cream mestilah dalam keadaan duduk ye rakan-rakan, baru sopan mata yang memandang. :)

This is my own way. Thus, ice cream do ease the hotness of the weather. AND it is the cheapest way too. Hua hua, tak percaya? Go dig it yourself.

Moral of the story is:
Never ever complain on what Allah have put on you but instead, bersyukur. 

P/S:
1. Going back tomorrow. For sure Batu Caves jammed. Kenapalah rumah nak kena lalu Batu Caves? *ESHHH, jangan merungut Aisyatun! Awak beruntung masih boleh balik rumah, orang lain? :)

Jan 19, 2011

Fatin, wajib baca.

Fatin, I think that she looks a lot like you or is it just me yang mata spero? Okay, this proves I miss you. hua hua.

*click for enlargement

AND AND The name! Exactly the same! Kau rasa apa? Haihh, sama doee.

P/S:
1. Fatin, fatin. Cepatlah bacaaa.
2. Okay, aku rindu kauu. :'(

SMAC.

Thought at first, I'm not going to participate or have any relationship with sports anymore, especially VOLLEYBALL. Since I lost in the last game when I was in Teknik. (Tak boleh terima hakikat kalah, haha). Okay, UIA have succeeded to persuade me to be back in the game! (*background music 2PM - I'll be back.)

SMAC or Sports and Martial Arts Carnival was held to actually have me back in the game. (okay, sgt perasan) 
A friend called me to ask my consideration to be part of the team since they knew I played volley before. I was like, fikir banyak kali jugak but for the love of volley, I am part of the team! Syukran ya Allah, for lending me this chance.

Alhamdulillah, I was in the team yang sangat cooperative and very very kind capten, again I'm glad to be part of the team. Though we do faced hardship during the training session, without any coach and the classes finished up late, but we do play well out there right, team? AND AND walaupun berbaju Taaruf! Inilah simbol ketaatan pada UIA. *Big applause to BENSS team!

We have proved that without any coach (saja nak balas dendam pada team yang ada coach), we get in the quarter, competing dengan team yang ada coach tuuu, bukan nak bangga, tapi kena bangga la jugak atas effort team sendiri! Yeahh. 

Volley, I miss u. Lets meet up again in UIA Gombak!

Favourite.

** Okay, gambar ini jelas menunjukkan betapa besar muscle aku. BHAHAA

Though we are not in the Finals, but so what? I am proud of what Allah made me capable of doing things.

P:S/
1. Nak main lagi volley. Yeay yeay.
2. Syakila sebuk baca aku menulis entry. Yam Tog sebokkk. Shuhh shuhhh.
3. Mualimah, jom cari Din. ;)

Misi pencarian Din part 1

Ini semua angkara sahabat yang introduce to me Novel Jaja & Din. (Ini salah korang Wawan and Mualimah).

*Who is Din and Why are we trying to search for our own Din?

Name: Burhanudin al-helmi (panggilan Din)
Who? : a character in the novel yang buat aku sangkut. (Mualimah la ni!)
Career : an Ustaz. (awwwwww)
Why I chose him? : sebab he's too perfect although he have imperfection! (again, awww)
Place targetted: our UIA of courseee!

Placing azam in myself, I will not going to make myself berangan of unnecessary things this semester, but this thing breaks off my vision. Ini sangat tak bagus ya. Nak diceritakan how this book makes me addicted to search for my own Din (main character in that), its better if you read yourself to make your own judge to that. But we are soooo eager to find our own Din! (Though it will end up berangan sahaja!)

Lets just wait another part. :)

Jan 18, 2011

Tunggu

Hye hye, tunggu tau. I have a story to share. Just wait.

Jan 9, 2011

inilah lelaki zaman skrg.

Bab yang paling aku tak suka adalah part nak tackle. Minta maaf, sorry, aku tak layan buat masa ini. Lagi-lagi dengan kau yang suka gunakan agama nak main-main dengan aku. Memang aku pantang sangat. Haih, apa point kau ckp dgn aku "dulu aku tabligh la, sekolah agama lahh" and you're telling me all those kisah nabi yang suppose nak impress aku while you talk? Again, sorry aku tak layan. Ini adalah namanya orang gunakan agama untuk tackle perempuan.

Agama. One important thing. Aku sangat tak suka orang main-main dengan agama. 'To those who care about AdDin, Insyallah Allah will care you back'. I don't have any right to point you out, but let Allah judge that. Sekian terima kasih.

P:S/
1. Sakit hati. Lelaki semua hampir sama. So, kawan, hati-hati.

Jan 7, 2011

Busy week.

Sorrylah, blog ini sudah lama tidak berusik maka muncullah ada term-nya tersendiri iaitu berHABUK. Saya memang tidak layak digelar blogger tegar. Kehkeh. Bukan apa, idea terbantut untuk menulis since my class scheduled were full and saya pun berlagaklah kononnya due to busy-ness, blog ini menjadi mangsa untuk tidak diusik langsung. Ok, sekian terima kasih.

Nak diceritakan kononnya busy sangat minggu ini, ini adalah salah sebuat faktornya. Kami, UIA students dibalun untuk meng-expressive corner-kan diri agar jati diri serta keyakinan para pelajar kuat. *ada ciri-ciri dean tak? :)

Inilah saat groupku meng-expressivekan diri kami. Tenyata saya (beranak patanah tu haa) harus berada dibelakang, dimaklumkan alasannya kerana tinggi. As always, dah biasa dahh :p

Alhamdulillah, semester ini Allah nak uji. Dikelilingi rakan-rakan yang cukup pandai serta CANTIK, terasa rendah diri ini. Takpa, ini pemangkin semangat!

Siapalah saya dikalangan mereka..

Takpa, bertekad lepas ini saya akan sedaya upaya update blog sekerap yang mungkin. Hehee

Yoon A, SNSD
Wanita ini sekali lagi menjadi benchmark saya untuk menjadi kurus sepertinya-h! Hwaiting! :)

P/S:
1. Poetry telah naik ke tangga 1, Liinguistic jatuh ke tangga ke-100. Tahniah Poetry, kerana buat saya jatuh cinta dengan anda. 
2. Exam sudah mahu dekat, tetapi saya masih pura-pura tidak sedar. Sekian terima kasih.

Jan 1, 2011

2011

Harapan 2011 - Aku dan sahabat...
> Bantu aku kurang berkata-kata perkara sia-sia
> Bantu aku untuk memahami ajaran-Nya
> Bantu aku supaya hatiku tabah bercinta dengan-Nya
> Bantu aku supaya emosiku tak mudah terusik dunia
> Bantu-membantu amalan mulia.



P/S:
1. Termakbullah doa ini. Amin.