Apr 8, 2011

Ujian berat.

Handphone saya hilang. Saya tak tentu arah mencari sekeliling Mahallah sehinggakan saya sendiri merasakan I lost a few kg hanya mencari handphone yang hilang. Ada hikmah disebalik semua ini. Saya yakin. :'(

Handphone, handphone. Siapa tak sayang kan. Baru sekarang saya sgt memahami why those people who lost their phone would terribly go around like crazy. Lagi-lagi kes mcm saya ni, baru beberapa saat tertinggal, turn back balik, sudah lesap! Kejamnya manusia itu. T.T

Kalau difikirkan kembali, ada hikmah semua ini. Kalau tidak kerana Allah meletakkan hati hambanya kekuatan and ketabahan, tak mampu rasanya saya untuk meluahkan perasaan di blog ini. Ada hikmah kan. :")

Semoga pencuri tersebut terbuka hatinya and berfikir kembali mencuri itu adalah salah. Atau mungkin, dia tidak cukup duit untuk perbelanjaan harian di UIA ini, since elaun tak masuk untuk short semester ini. Takpa laa, die perlukan duit tu agaknya.

Tapi, sudah semestinya saya bakal dimarahi oleh parents saya nnti. Redha je laa. Yang penting, kena bergegas ke Celcom Center, nak renew sim card.

Moral of the story: Setiap yang kita punya adalah milik Allah swt. Belajarlah untuk bersyukur. :) And JANGAN CARELESS. *Salah diri sendiri. T.T

2 comments:

sarahjamaluddin said...

Be strong Nadhirah. walaupun ni bukan yang aku expect untuk kau update blog kau. ;( tapi ada hikmah kan :)

Aisyatun Nadhirah said...

yes. thanks sarah, ni khas utk kau. haha