May 25, 2011

Sarjan Pantun saya

Alahai. Appeareance, to those with beautiful faces, wouldnt say that 'that' face is a good looking face. Very so Dedikasi, skema, mmg nampak macam nerd lah. But I dont care. Hatinya baik.

Teringat tiba - tiba, I was once mad at this person. The person argued on our arguments, and aku terus tak suka dia. Teruk tak aku? :)

Tu lah orang ckp, jgn benci, nanti suka. Hatuk kepala ke dinding, kena batang hidung sendiri balik. Bayangkan, aku mengangkat barang, like banyak gila di tangan. Dikelilingi orang-orang kacak, semua tak boleh pakai. Budak biasa ni sorang jugak la datang tolong, dari jauh pulak tu. Siapa tak cair kan kan? Allah maha adil. Walaupun luar hanya biase je rupa paras, hati cute tahu! Ini yang saya cari selama ini.

Jodoh agaknya, banyak kali terserempak walaupun aku tak pernah cari dia. Allah nak uji ni! Astagfirullah.

Jeng jeng jeng, Ini lah kisah pertama being a Taaruf commitee saya.. :)

Moral of the story : Kau jgn merapu, Aisyatun. -.-'

Dia nampakkan jalan.

"Atun, look. Allah gives us things that we need, not the things that we want. Mungkin menjadi mc untuk taaruf week bkn yg terbaik utk atun. Inshaallah, rezeki jadi mc ni bukan stkt taaruf week sahaja. Takpa, betulkan niat. Jgn sedih sgt. Buck up! Atun bkn xlayak. Its just that Allah has something better 4 u syg :)"

Those words really mengesan very deep down in my heart. After having that audition, I feel like I was not myself. I keep blaming myself for not doing the best. Really, Im not what I am capable of during the audition. Everyone knows how they were, kan?

Mungkin inilah cara Dia menampakkan jalan. After all these times, aku hanya selesa dengan pujian dan lupa siapa memberi kelebihan itu pada aku. Aku lupa, siapa yang beri aku kekuatan dan keistimewaan itu.

Betul kata Farhana Ehsan, "Its okay, cry your heart out, spill. Jgn pendam. Bersangka baik dengan Dia, He knows best. Mungkin dia pelihara kau drpd unwannted things during taaruf week."

Mmg betul kata dia. Aku KENA bersangka baik. Maybe bukan ini terbaik buat aku, ada lebih baik. kan? :')