Sep 14, 2011

Aneh.


Assalamualaikum.

Ahh, berangan je lahh, study tak habis lagi, duit nak beli tomyam pun tak cukup, inikan 'atas' ni. Fuhhh, lambat lagi. Calon pun takdaa T.T

Kahwin? Tunang? Tak mungkin dalam waktu terdekat. Nak mengurus diri pun masih tak mampu, inikan nak mengurus 'masjid'.

Benar, ini adalah suruhan agama, malah Ibadah! Tetapi, mungkin seruan 'wajib' belum memanggil.

Based on apa yg diceritakan oleh senior2 di UIA Gombak, hampir setiap hari perkataan 'nikah' disebut-sebut. Trend la katakan, lebih kurang standard la dkt Islamic Instituition ni. Agak takutttttt la kan -.-'

Dapat sms dari kawan baik.
"Nak berkahwin, kena berilmu. Nak berilmu, kena kawal diri dari dosa. Nak kawal diri dari dosa, kena mengenal diri. Bila kenal diri, kenal Tuhan. Bila kenal Tuhan, kenal CintaNya. Bila kenal CintaNya, tak heran dah dgn cinta manusia."

SubhanAllah. Kan hebat gitu.

'Cukup dgn hanya membiarkan rasa itu bericara di hati,
cukup hanya aku dan Maha Dia mengerti' - Contengan Jalanan
**ewahhh. :)

P/S: Anys Amyra, siapa yang nak kahwin? Mungkin kau dulu lah kot. :P

5 comments:

Anys Amyra. said...

tiru tiru tiru tiru tiru tiru tiru entri aku.copycat pun bolehh.hahaa.

Aisyatun Nadhirah said...

bukan tiru, inspirasiiiiiiiiiiiiii :P

Anys Amyra. said...

palehotak mu.kalau tak tau definisi,jangan guna perkataan tu KBAI.

Anys Amyra. said...
This comment has been removed by the author.
Aisyatun Nadhirah said...

garangnyaa T.T