Dec 16, 2011

Angan tinggi ada caranya

Assalamualaikum :)

Saya sudah dapat agak, sejak dari dulu lagi, saya tak mampu bergelar blogger tegar. Tapi, apa saya peduli, takda orang baca blog saya pungg. ^^

Tak apaa, selagi saya masih bernyawa, saya akan teruskan dakwah cool saya, in my own style. woo~

Nak bercerita pasal kahwin, semua mesti tersenyum tersengih, mulalah berangan-angan tinggi. Sudah pasti masing-masing ada pilihan sendiri, bukan? Nak yang kacak? Yang Tinggi?
Tapi saya tak perlu semua itu, yang penting berimann~ ^^ #nak berangan jugak

Oleh kerana Allah have promised us that:
'(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia.' Annur:26

Maka, saya sungguh yakin, kalau kita semua mahukan mengikut ciri-ciri yang kita nak, kita PERLU juga jadi macam tu. Baru setanding kan? ^^

Jadi, jomlah kita sama-sama menjadi macam yang kita nak pada bakal suami/isteri!
Anda mampu ^^